Kızlık zarı ne kadar kanar ?

Kızlık zarı ne kadar kanar , bu kanama ne kadar sürer , 2. ilişkide yeniden kızlık zarı kanaması ortaya çıkarmı , esnek kızlık zarı kanama yaparmı , kızlık zarı zedelenmesinde kanama olur mu , sürtünme yolu ile birkaç damla kızlık zarı kanaması olursa bir sonraki gerçek ilişkide kızlık zarı kanarmı ? gibi hergün yüzlerce soru alıyoruz. Kızlık zarının cinsel ilişkide ne kadar kanayacağına gelince bu kişiden kişiye çok değişir , bazılarında birkaç damla , bazılarında ise 15 cc kadar kızlık zarı kanaması ortaya çıkabilir , bazılarında kanama hemen durur , bazılarında ise ancak bir tıbbi müdahale ile durdurulabilir. Esasen kızlık zarı yırtıldığında ya da ilk ilişkide kanama olacak diye bir kural yoktur. Bakire bir kızda ilk ilişkide zar kanaması oranı % 90-95 kadardır. Bazı durumlarda kanama meydana gelmez. 

Sebebi ise şunlar olabilir
1-Zar esnektir bu nedenle ilişki esnasında esnek zar penis çapına uygunluk gösterir ve esnediği için yırtılmaz ve kanama meydana gelmez.
2-Zar gevşektir ve vajinal giriş çapı fazladır bu nedenle zar esnek olmasa bile yeterince gerilemediği için yırtılmaz ve kanama olmaz
3-Zar ilişki esnasında yırtılsa bile bazen damar kopması olmaz bu durumda da kanama meydana gelmez.

Yukarda sıraladığımız haller hiçte az rastlanan bir durum değildir. Ne yazık ki bu gibi durumlar sosyal olarak büyük problemler oluşturma ve ciddi istenmeyen sonuçlara yol açabilme potansiyelindedir.
Kızlık zarı adet kanı ile karışabilir mi diye bir soru sorulacak olursa gelen kan adette ve kızlık zarı yırtılmasında karakter olarak biraz daha farklıdır. Adet kanı koyu renklidir ve sünme yani uzama kabiliyeti vardır. Süre olarak adet kanaması 3gün 7 gün arası sürebilir. Kızlık zarı yırtılması kanaması ise daha kısa sürer ve kan kırmızı pembe renkte taze kan görünümündedir. Bu özellikleriyle adet kanından ayırt edilmesi kolaydır.


Kızlık zarı dikilirse yöntem kalıcı ya da geçici kanama şekli ve süresi orijinal kızlık zarı kanamasıyla aynıdır. Yani kırmızı pembe renktedir. Kanayan bölge aynı yer olduğu için kanamanın şekline bakarak herhangi bir ayrım yapılamaz. Miktar olarak her kızlık zarı yırtılması benzer miktarda ve sürede kanama oluşturmaz. Bazen bulaşma şeklinde ve çok kısa 5- 10 dakika kadar kısa olabilir. Daha çok zar biraz gevşekse yada penis inceyse bu tarz kanama oluşabilir. Penis çapı kalınlaştıkça ya da zar kalın etliyse kanama miktarı ve süresi de artar birkaç gün sürebilir. Miktar adet kanı kadar ya da daha fazla olabilir. Bazen arter denen atar damar yırtılabilir bu gibi hallerde çok aşırı kanamalar olabilir. Bu durumda dikiş atılarak kanama durdurulmalıdır. Kendi kendine bu tip kanamaların durması çok zordur.

Kızlık zarı muayenesi


Kızlık zarının bozulup bozulmadığını veya bu bir kızlık zarı zedelenmesi mi , yoksa kızlık zarı bozulması mıdır net olarak ancak kızlık zarı muayenesi , yada diğer adı ile kızlık testi ile anlayabilirsiniz. Kızlık testi kan tahlili veya rontgen gibi bir labaratuvar incelemesi değildir , kızlık zarı muayenesi ile aynı şeydir. Kızlık zarı nasıl muayene edilir dersiniz , herhangi bir alet kullanılmaz veya muayene esnasında kızlık zarı veya vajinaya dokunulmaz , temas edilmez , jinekolog sadece gözü ile bakarak kızlık testini gerçekleştirir. İstanbul'da kızlık testi fiyatları yaklaşık ...tl civarıdır.

Kızlık zarı dikimi fiyatı 2020


Bekaret zarı dikimi ücretleri İstanbul Avrupa yakası , Ankara ve İzmir gibi büyük merkezlerde yaklaşık olarak ....tl civarından başlamaktadır ve yaptıracağınız dikim işleminin özelliklerine göre bu maliyetler yükselebilir , mesela flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı geçici kızlık zarı dikiminden az daha pahalıdır , ve vajina daraltma , labioplasti gibi ek bir işlemle birlikte yaptıracağınız himenoplasti ameliyatlarında fiyat adım adım yukarı doğru gidecektir. Güncel fiyat listesi için bizi arayın veya whatsapp'tan yazın.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı kanı ile adet kanı arasındaki fark

Kızlık zarı kanı kokar mı ?

Kızlık zarı bozulduğunda ne kadar kan gelir kaç gün sürer ?

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.