Kızlık zarı kanı ile adet kanı arasındaki fark

Sanıyorum kızlık zarı kanı ile adet kanı arasındaki fark çok yaygın olarak sorgulanıyor, isterseniz konuyla alakalı, kızlık zarı ve adet kanaması arasındaki farklar nelerdir, adet kanamasıyla kızlık zarı kanaması arasındaki fark sadece renk olarak mıdır, kızlık kanıyla adet kanı arasındaki farkları biz kendimiz anlayabilirmiyiz, kızlık zarı kanaması ne kadar sürer, kızlık zarı kanaması nasıl olur, damardaki kandan farkı nedir, kızlık zarı bozulma belirtileri nelerdir, kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır, kızlık testine girmeden anlayabilirmiyim, kızlık zarı bozulduğunda ne kadar kan gelir? Gibi sorularıda yanıtlayalım.
Adet kanı ile kızlık zarı kanını nasıl ayırd ederiz, adetli iken kızlık zarı bozulursa kızlık zarı kanaması nasıl anlaşılır ? Ayrıntıya girmeye başlayalım; kızlık zarı kanı himen üzerindeki kılcal ve ortaboy damarların yırtılması ile ortaya çıkar arter yani atardamar kanamasıdır, kızlık zarı yırtıldığında gözlemlenir ise açık kırmızı veya parlak kırmızı renktedir, özel bir kokusu yoktur, zar bozulunca bazen kızlık zarı kanaması arkaya yani vajina içine olabilir, bu durumda bekaretin bozulmadından birkaç saat sonra vajinadan kan gelir bu durumda beklemiş kızlık kanı koyu kırmızı adet kanı görünümünü alabilir, hatta çok bekler ise kahverengi kan şeklindede gelebilir. Adet kanı ise rahim içinde beklediği için koyu kırmızı veya kahverengi olabilir, pet üzerinde pütürlü bir yapıda görülür, içinde toz gibi et parçaları görünümüde olabilir. Adet kanı pıhtılaşmaz, ama kızlık zarı kanı pıhtılaşır.

Kızlık zarı

Kadın genital organlarının dışa açılan kapısı vajinanın dış ucunda küçük dudakların hemen altında bulunan vajina mukozası ile aynı histolojik yapıya sahip, vajina girişini perde gibi örten anatomik oluşuma kızlık zarı denir. Her bayanda farklı bir kızlık zarı çeşidi olabilir, dolayısı ile kızlık zarı kanaması sonrası bekaretin bozulup bozulmadığı açısından hastanın kendi kendine kızlık zarı muayenesi yapması sonuçsuz kalır.

Kızlık zarı kanı

Bakire bayanlarda evliliğin ilk gecesi veya flört döneminde karşı cinsle çeşitli seviyelerde yaşanabilen cinsel temaslarda ortaya çıkan kızlık zarı kanı herzaman ilginç bulunmuş ve zamansız olduğu durumlarda ise birçok soru işaretini yanında getirmiştir. Tam birleşme olmaksızın sürtünmelerde veya vajinaya parmak sokma, mastürbasyon yapma gibi aktivitelerde kızlık zarı kanaması ortaya çıkarsa %80 ihtimalle bekaretin bozulduğu anlaşılır, buna karşılık penisin tam veya yarım olarak vajinaya sokulmasıda kızlık zarını patlatır, bu durumda kızlık zarı kanaması şart değildir, zira bazen kanama zarın arkasına akabilir ve cinsel haraketlerle ortama yayılarak görülmeyecek halede gelebilir.

Kızlık zarı kanaması

Evlenilecek bayanlarda ilk cinsel ilişkide kızlık zarı kanaması beklentisi bize özel bir durum değildir, tüm dinlerde ve ülkelerde çeşitli seviyelerde kadının saflığı kızlık zarı kanaması ile ölçeklenir. Bunu nerdenmi biliyorum, İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemize ülkenin tüm illerinden hasta geldiği gibi, Avrupa , Asya ve Afrika'danda birçok genç bayan uçakla günübirlik İstanbul'a gelerek bize himenoplasti ameliyatı yaptırtıyorlar. Kızlık zarı kanamasının evlilik dışı ilişkilerde ortaya çıkması veya gerdek gecesinde kanama olmaması ciddi sosyal problem oluşturabiliyor. Bu durumda kızlık testi yada diğer adı ile kızlık zarı muayenesi ile çiftlere sulh getirebiliyoruz.

Kızlık zarı kanı rengi

Tam birleşme olmayan cinsel temaslarda bekaret kanı ortaya çıkarsa bu durumun yeni bitmiş veya henüz başlayacak olan bir adet kanamasından kaynaklanmış olabileceği ikilemi kafaları kurcalayabilir. Böyle durumlarda sonuca ulaşmak için kızlık zarı kanı rengi ile adet kanı rengi karşılaştırılır. Bekirelik sonlandığında gelen kan parlak kırmızı atardamar kanıdır, ama adet kanı beklemiş ve bayatlamış olduğu için koyu kırmızı veya kahverengidir. Bu arada vajinaya akarak bekleyen kızlık zarı kanıda birkaç saat sonra dış ortama akarsa nispeten koyu renkte olabilir.

Kızlık zarı kanı miktarı

Bekaretin bozulup bozulmadığını değerlendirirken kızlık zarı kanı miktarıda sıklıkla dikkate alınır, bunun sebebi ise her bayanda farklı kızlık zarı çeşidine bağlı olarak değişik miktarda kızlık zarı kanı söz konusu olmasıdır. Bunun yanında toplumun beklentisi gerdek gecesinse büyük ölçekli bir kızlık zarı kanaması yönündedir. Ama maalesef bazı bayanlarda bir damla gibi çok daha az bir kanama bile kızlık zarının bozulduğunu işaret etmektedir. Dolayısı ile peçeteye bulaşan bir kırmızılıktan tutun bir günden fazla süren kanamalara kadar çeşitli miktarlarda kızlık zarı kanaması olabilmektedir.

Kızlık zarı ne kadar kanar ?

Hocam kızlık zarı ne kadar kanar şeklinde birçok hastamız sual yöneltiyor, aslında bekaret zarnın ne kadar kanadığından ziyade kanayıp kanamadığı önemlidir. Üst paragrafta bahsettiğim gibi bekaret kanı çok az veya çok fazla olabilmektedir, süre olarakta ilk girişte yada sürtünme anında olabildiği gibi temastan 1 saat sonrada gelebilmekte, bazende birkaç gün sürebilmektedir. Bu durumların tamamı kızlık zarı bozulması olarak değerlendirilir.

Kızlık zarı kaç kez kanar ?

Yapısı itibarı ile baktığımızda kızlık zarı kaç kez kanar sorusuna düz mantıkla bir kez kanar diyebilirsiniz, bu kesin olarak doğrudur. İlk cinsel birleşmede kızlık zarı kanı gelir ve bekaret bozulur, ileri tarihlerde başka cinsel ilişkilerde kanama ortaya çıkması duumunda bunun kızlık zarından geliyor olma ihtimali yoktur, rahim ağızı yarası ve vajina içindeki başka hastalıklar kanamalı cinsel ilişkiye sebep olabilir.

Kızlık zarı dikimi

Şöyle veya böyle, herhangi bir sebeple kızlık zarı bozulduğu durumlarda yeniden bakire olup evlilikte kızlık zarı kanı gelmesini sağlayan ameliyatlar grubuna kızlık zarı dikimi yada himenoplasti denir. Dikim sonrası cinsel ilişkiye girilecek zamana göre iki farklı operasyon çeşidi vardır. Geçici kızlık dikiminde 10 gün içinde ilişkiye girmek gerekir, ama kalıcı kızlık zarı dikimi ( flep yöntemi ) yaptırırsanız bu süre sonsuzdur.

Kızlık zarı dikimi ücreti

Himenoplasti ameliyatı olmadan önce İstanbul'da kızlık zarı diken doktorları araştırırsınız ve ilk olarak kızlık zarı dikimi ücretini öğrenirsiniz. Aslında ülkemizde avrupaya göre hymenoplasty fiyatları çok ucuzdur. Genel bakış yaparsak en uygun fiyatlı olan geçici kızlık zarı dikimi maliyetir, buna karşılık flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi ücreti az daha pahalıdır. Vajina daraltma ile birlikte yapılırsa maliyet yükselir.

Kızlık zarı dikimi Malatya

Malatya'da kızlık dikimi yapan jinekolog varmı bilmiyorum ama uçakla kızlık zarı dikimi için Malatya ve çevresinden bize gelen çok hastamız oluyor. Bazılarıda telefonla arayarak bekaret tamiri için Malatya'da tanıdık doktor varmı diye soruyor.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı kanı kokar mı ?

Kızlık zarı bozulduğunda ne kadar kan gelir kaç gün sürer ?

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.