Kızlık kanı çarşaf

Birçok genç kızın evlilik öncesi aklına takılan kızlık kanı çarşaf olayı bazıları için bir kabus gibi, uçurumun üzerine kurulu ince bir asma köprü misali görünür, nikah ve düğün sonrası ilk cinsel ilişkide kızlık zarı kanaması olması ve bunun çarşafa kadar bulaşacak miktarda olması yeni evli çiftin dışında erkek tarafının oğullarına aldıkları gelinin bakire olup olmadığını test etme kriteri olarak önem kazanır, bu durumda geleneklere göre damadın yengesi gerdek aktivitesinin gerçekleştiği kapıda yeni evlilerin cinsel ilişkiye girmelerini bekler ve tabiki daha arka pozisyonda yengeden onay bekleyen aile büyüklerinide unutmamak lazım, kızlık kanı ile lekelenmiş çarşaf kapı aralığından uzanan yengenin eline tutuşturulur ve çarşaf üzerindeki kan izi dikkatle incelenir, kanın rengi, boyutu, kokusu herşey dikkate alınır ve adeta bir kalite kontrol memuru ciddiyeti ile erkek tarafına onay verir ve her iki tarafta derin bir nefes alır. Biliyorum günümüzde bu kadar detaylı bir ritüel kalmasa bile evlenecek erkeklerin çoğu bu senaryodaki yenge pozisyonunun üstlenir ve gelen kızlık zarı kanamasını kendileri incelerler, insan haklarına aykırıda olsa bu geleneğin yıkılması asla mümkün olmamaktadır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nın Ankara romanındaki Selma hanım kadar idealist olup böyle şeyleri kafama takmam diyen bayanlarda vardır mutlaka ama genellikle ideal aile babası olacak durumdaki erkeklerin önemli bir kısmı kızlık zarı kanaması yani bekaret önem verdiği için dolaylı olarak her kültür ve eğitim tabakasından bayanıda ilgilendirir hale gelmektedir, çalı çırpı yuvam, iyi kötü kocam gerdekte kızlık kanı çarşafa önem versede diğer birçok özelliği on numara diyenler o yüzden az değil.
İlk cinsel birleşme anında herhangi bir cinsel pozisyonda penisin küşük dudakları aşarak vajina girişindeki kızlık zarını yırtması ile kan damarlarından atardamar kanı yani açık kırmızı renk kanama başlar, bu durumda gelen kan yerçekimi yönünde haraket ederek çarşafa kadar ulaşır, ama cinsel pozisyona bağlı olarak mesela arka pozisyondan kalçalar omuzlardan daha yukarıda ise kızlık zarı kanaması vajina içine haraket ederek dış ortamda görünmeyebilir, bu durumda penis cildi üzerinde bekaret kanı gözlenebilir ve dikey pozisyona geçildiğinde vajina içinde biriken kızlık kanı koyu renk olarak dış ortama akmaya başlayabilir, bu durumda adet kanı ile karıştırılabilir, bunun ayrımını en doğru olarak mikroskop altında kandan alınan örneğin incelenmesi ve eritrositlerin durumunun incelenmesi ile yapılabilir, parçalanmış eritrositeler adet kanamasını gösterir, sağlam eritrositler ise kızlık zarı kanamasını.
Aslına bakarsanız kızlık zarı çeşidine göre gerdek gecesi alınan sonuç değişebilir, genel popülasyonda bakirede olsa %10 kadar bayanda ilk gece kanaması olmaz, bunlardan yarısı esnek kızlık zarı, kalan yarısı ise farkedilemeyecek kadar az kan gelenlerden oluşmaktadır. Kalıcı flep yöntemi kızlık zarı dikimi ile onarılmış himenlerde ilişkide belirgin kan gelme oranı tama yakındır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı kanı ile adet kanı arasındaki fark

Kızlık zarı kanı kokar mı ?

Kızlık zarı bozulduğunda ne kadar kan gelir kaç gün sürer ?

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.